•Lichaam in balans met Pulsors

Pulsors hebben een ontspannende uitwerking op zowel lichaam als geest en zijn daarom prima geschikt om in het schoonheidsinstituut te gebruiken.
Spieren zijn meer ontspannen waardoor massages een diepere werking en dus meer effect hebben, maar ook de huid is meer ontspannen zodat verzorgingsproducten beter hun werk kunnen doen.

Een behandeling met pulsors herstelt en onderhoudt de natuurlijke balans in het lichaam. Van oorsprong worden pulsors gebruikt in therapeutische behandelingen in de natuurgeneeskunde. Schoonheidsspecialist Diny Martens ontwikkelde een behandelmethode met pulsors voor in het schoonheidsinstituut, ter ondersteuning van diverse behandelingen zoals massages, ontharen, gezichtsbehandelingen en zelfs bij het verwijderen van huidoneffenheden.

Donuts

Pulsors zijn instrumenten in de vorm van een kleine donut en bestaan uit miljoenen microkristallen. Ze worden op bepaalde plekken van het lichaam neergelegd en doen daar zelf het werk: het lichaamseigen energieveld in balans brengen. Verstorende invloeden van buitenaf, zoals elektriciteit of elektrosmog, worden geneutraliseerd. De kristallen waaruit de pulsor bestaat, hebben een zekere trillingswaarde en resoneren met trillingen vanuit het lichaam en van buitenaf, zonder de energie daarvan in zich op te nemen en daardoor beïnvloed te worden.
In de jaren zeventig werden de eerste pulsors ontwikkeld door dr. George Yao, een chemisch ingenieur die zich specialiseerde in de natuurgeneeskunde en die onder meer werkzaam was voor ruimte-instituut NASA.
Pulsors worden gebruikt voor therapeutische doeleinden, maar zijn juist door de ontspannende werking ook heel geschikt voor de schoonheidssalon. Er zijn verschillende soorten pulsors, elk met hun eigen trillingsfrequentie. Zo zijn er beschermende pulsors die op het lichaam worden gedragen, pulsors met een therapeutische werking en weer andere die in een ruimte kunnen worden geplaatst om elektromagnetische velden te ontstoren.

     > Terug naar top

Behandeling
Werken met pulsors kan makkelijk in de praktijk worden toegepast voor behandelingen van zowel lichaam als gelaat. In iedere hand een pulsor plaatsen resulteert al in een intense ontspanning van de cliënt.
Een ander voorbeeld is om drie pulsors op het lichaam te plaatsen die corresponderen met het mentale (keel tot voorhoofd), emotionele (tussen middenrif en keel) en fysieke (bekkencentrum). Zo wordt niet alleen het lichaam uitgebalanceerd, maar ook de onderlinge verbinding tussen hoofd, hart en buik. Zo worden niet alleen deze lichamen op zich uitgebalanceerd, maar ook de onderlinge verbindingen tussen deze lichamen.

Ook kan de schoonheidsspecialist werken met een pendel. De pendel, die ook is opgebouwd uit microkristallen, helpt in het bepalen van de soort pulsor en de plaats waar deze het meest effect heeft.

     > Terug naar top

Toepassingen
Pulsors hebben vele praktische toepassingen in het schoonheidsinstituut.
Zoals bij een schouder/nekmassage, waar ze helpen voor snellere en intense ontspanning. Een behandeling heeft daardoor meer effect. Hiertoe wordt in beide handen van een cliënt een pulsor geplaatst. Pulsors kunnen ook bij een gezichtsbehandeling worden ingezet. Door de herstelde balans in het lichaam reageert de huid sneller op de behandeling. De speciale pulsor pendel kan gebruikt worden om energiepunten in het gezicht te behandelen; de huid zal zich snel ontspannen waardoor het effect van een behandeling wordt versterkt. Ook kan de pendel specifiek worden toegepast op de acupunctuurpunten op het lichaam, hetgeen resulteert in een diepere werking.

En door pulsors te gebruiken bij ontharen wordt deze behandeling voor de cliënt een stuk prettiger. Als de huid ontspannen is, is ontharen minder pijnlijk waardoor er betere resultaten worden behaald.
Naast de behandelingen kunnen pulsors op bepaalde plaatsen in de salon worden neergelegd om bijvoorbeeld elektrische stoorvelden te neutraliseren.
Door pulsors zelf op het lichaam te dragen, versterkt de schoonheidsspecialist haar eigen energieveld, waardoor ze zelf ook meer ontspannen is tijdens het werk. Zo hebben de pulsors niet alleen effect op de cliënt, maar ook op de schoonheidsspecialist zelf.

Werkwijze
Met pulsors werk je vanuit de energie van een persoon. Dat kan door ze in een bepaalde formatie op het lichaam te plaatsen, maar voor een nog beter resultaat kan de schoonheidsspecialist ook werken met de pulsor pendel. Bepalen waar het lichaam uit balans is, en waar de pulsor geplaatst moet worden, kan met de pendel. De pendel reageert op het onderbewustzijn: het lichaam geeft dus zelf aan waar de balans is verstoord en waar een pulsor nodig is. Door dit op een aantal vastgestelde plaatsen van het lichaam te doen, is het lichaam weer in evenwicht te brengen.
Energiebanen zorgen ervoor dat de pendel een bepaalde kant uitdraait. Boven het rechterbovenbeen is dat bijvoorbeeld linksom. Wanneer de pendel linksom draait, is het lichaam daar in balans. Als deze de andere kant uitdraait, betekent dat dat de energie is verstoord en met een pulsor kan worden uitgebalanceerd.
De keuze welke pulsor het meest geschikt is voor de behandeling ­ dus eigenlijk welke trillingsfrequentie van de microkristallen ­ wordt ook uitgependeld. Ook hier kan het rechterbovenbeen worden gebruikt als ijkpunt. Wanneer de specialist met de rechterhand de pendel boven het been houdt en de linkerhand boven de te kiezen pulsors beweegt, zal de draairichting van de pendel aangeven welke pulsor nodig is.
Aan het eind van de behandeling worden de pulsors van het lichaam afgehaald, dat kan ook aan de hand van de pendel. Door een ja of nee van het lichaam zal de pendel een zekere kant uitdraaien. De gedachte is dat het onderbewustzijn zelf aangeeft welke pulsor zijn werk heeft gedaan en kan worden weggehaald.

Voor meer informatie over pulsors en over Pulsorcursussen bij de ANBOS, kunt u contact met ons opnemen.

     > Terug naar top

• Ervaringen Pulsors in de Schoonheidsalon
 1. Ter ondersteuning van een massage Creëer meer ontspanning door de cliënt in iedere hand 1 pulsor te geven. Na 10 à 15 minuten kun je de schouders masseren. Dit is met klachten minder pijnlijk en geeft een beter resultaat. Laat de cliënt de rest van de behandeling de pulsors  gewoon ontspannen vasthouden. Als er meerdere pulsors ter beschikking zijn kan met een pulsorpendel specifiek worden uitgetest welke soort pulsors in de handen van de cliënt gegeven moeten worden.
 2. Epileren Geef de pulsors in de handen of leg 3 pulsors in een driehoek om de cliënt heen bijv. boven de linkerschouder en rechterschouder een pulsor en boven de kruin op de behandelstoel.
 3. Tijdens gezichtsbehandeling van 1,5 uur. Begin met pulsors in de hand, of test met pulsorpendel welke  soort pulsor en waar je deze het beste neer kunt leggen. Begin daarna met de behandeling. Het resultaat is mooier en beter.
 4. Pijn Alles wat pijnlijk is zwak je door bijv. de infracard-pulsors in te zetten af.  Bijv. bij milia’s,  bloedvaatjes verwijderen elektrisch ontharen alles met stroom verhevingen weg halen met stroom of laser .
 5. Vermindering  van zwelling als gevolg van harsen of epileren. Door Pulsors om het gebied te leggen of efleurage met de pulsors in de hand van de schoonheidsspecialist net boven de huid of door er infracard-pulsors op te leggen. Met de pulsorpendel  uittesten hoe lang ze moeten blijven liggen.
 6. Bindweefsel versterkenbloedvaten minder zichtbaar door gebruik te maken van de galactical-pulsor. Neem twee galactical-pulsors in de hand. Masseer net boven de huid. Maak effeleurages probeer dit 20 minuten vol te houden. Geef het lichaam de tijd om het bindweefsel aan te maken.  De ervaring is dat de galactical-pulsors de cellen hiertoe aanzetten. Deze behandeling in kuur verband doen, zeker 6 keer, om de 2 weken. Dit Resulteert in een vastere huid en minder zichtbare  bloedvaatjes.
 7. Harmonieuze omgeving Pulsors in een driehoek in de salon neerleggen. Negatieve energie wordt hierdoor beter afgevoerd. Tevens kunnen elektro-smog veroorzakende middelen, zoals elektrische apparaten door pulsors erop te plaatsen worden geneutraliseerd. De schoonheidsspecialist en cliënt worden dan niet belast. Iedere behandeling zal hierdoor beter verlopen.
 8. Wratten  weg halen. Ervaring met ingegroeide wratten: groene angel pulsor onder op de voet 2 keer 20 minuten. Deze mevrouw kon niet meer lopen. Ze zou  geopereerd  worden. Is niet meer nodig. Na de behandeling heeft het nog 6 weken geduurd voor het helemaal  weg was. Ze heeft 2 keer in de week het eelt wat omhoog kwam steeds weggesneden. Het is nu al 2 jaar weg .
 9. Pulsors zelf dragen als bescherming  tegen telefoons, elektrische-apparatuur, negatieve invloeden van mensen en alle andere zaken die het lichaam verstoren. Resultaat: je voelt je fitter na je werk.
 10. Acupressuur met pulsorpendel punten vanuit shiatsu/acu-punctuur drie minuten aan raken met pulsor-pendel. Ontspanning is direct voelbaar in de organen. Geeft rust.
 11. Mooiere huidvorming als men huid heeft weg gehaald, de pulsors er omheen leggen. De ervaring is dat de huid mooier geneest.
 12. Depressie  drie galactical-pulsors in een driehoek om het hoofd 40 minuten. Ervaring: jonge vrouw van 30 jaar belde de volgende dag om te zeggen dat ze zich weer helemaal goed voelde. Dit is inmiddels 2 jaar geleden, ze voelt zich nog steeds goed.
 13. Koude handen en voeten  na een pulsorbehandeling zijn ze vaak weer lekker warm.

Bovengenoemde ervaringen zijn opgedaan door pulsorpractitioner en schoonheidsspecialiste Diny Martens uit Mook.

     > Terug naar top

• Pulsor Cursus voor de schoonheidsspecialist 2008 Pulsorbehandeling in de    schoonheidssalon (2 dagen) Nieuw!
Een Pulsor bestaat uit miljoenen micro-kristallen, zo ontworpen en bewerkt dat ze energie kunnen resoneren; het zijn ontvangers en uitzenders van energie.
Pulsors brengen ons lichaam en onze omgeving in balans.
Ze kunnen op ons lichaam gedragen worden, balansvelden creëren op de werkvloer en thuis, ingezet worden als therapie en aanvullend ingezet worden om andere beauty-behandelwijzen te verdiepen.
Pulsors onderscheiden zich als gezondheidsproduct doordat ze in stressvolle situaties niet afschermend werken maar ze ons eigen energieveld versterken.
De Pulsor wordt gevoed door natuurlijke, in het lichaam voorkomende energie; Op die grond is het gebruik van batterijen, of welke externe energiebron dan ook, overbodig.
Pulsors behoeven omdat ze monopool zijn nooit gereinigd te worden en behouden altijd hun werkzaamheid.

Dr.Yao, de uitvinder, noemt de Pulsor-microkristallen , 'quasi-' of 'semi-intelligente' kristallen, ze zitten in kleine ‘donuts’ van verschillende dikte en sterkte, met een doorsnede van ongeveer drie á vier centimeter. Daarbij zijn ze ook gecomprimeerd tot hangers en als pendels verkrijgbaar.
Dr.George Yao, ontwikkelde een baanbrekende methode voor het gebruik en begrip van wezenlijke dualiteit in de natuur om genezing te bevorderen.

Het leren werken met Pulsors op uzelf en op uw cliŽnten staat tijdens de Pulsor cursus centraal
Als u ontspannen bent komt dat ten goede aan alles wat u doet.
Als de cliënt in balans is, is de huid ook ontspannen en in staat om meer voedingsstoffen op te nemen. De ervaring is dat het behandelresultaat ongeveer 40 % beter is en dat de cliënt zich ontspannen en energieker voelt.

Als u zich verder wilt verdiepen in de toepassingsmogelijkheden met Pulsors kunt u hiervoor de 1 jarige door Stichting RING ( www.ringregister.nl) erkende Pulsoropleiding volgen.

Deze 2-daagse cursus bestaat uit:
Theorie Pulsors
Interne en externe verstoringen in relatie tot onze gezondheid
Hoe u Pulsors op uw lichaam kunt dragen voor meer kwaliteit van leven
Pulsoroefeningen om uw lichaam nog meer in balans te brengen
Toepassen Pulsors om verstorende energieën zoals bijv. electro-smogin uw
schoonheidssalon te harmoniseren
Pulsor massage
Pulsor behandeling volgens speciale richtlijnen voor diepe ontspanning
Pulsors gecombineerd met andere beauty-behandelmethoden met als gevolg dat deze behandelmethoden efficiënter werken Zoals bijv.: (ontspannings)massage, epileren, harsen, zwellingen, gezichtsbehandeling, bindweefsel versterken, elektrisch ontharen, bloedvaatjes verwijderen, huid oneffenheden, shiatsu, acupressuur en verzachting van pijn bij bovengenoemde behandelingen


Deze cursus is in maart 2007 op de ANBOS gegeven en met veel enthousiasme bij de eerste groep schoonheidsspecialisten ontvangen. Ze gaan allemaal door met een vervolg cursus.

In 2008 wordt deze zelfde cursus bij Health Improvement BV in Zandvoort georganiseerd.

Data: maandag 26 mei en 2 juni 2008
Aanvang: 10.00 uur tot 17.00 uur incl. pauze.
Adres: Max Planckstraat 31 2041 CX Zandvoort
Kosten: 260 euro (ANBOS leden 215 euro) incl. fris, koffie en thee. Graag zelf zorgdragen voor uw lunch

Graag voor 15 mei 2008 aanmelden via e-mail of per post.
U ontvangt dan van Health Improvement BV een factuur. U bent verzekerd van een plaats als het gehele cursus bedrag is voldaan.

Aan het einde van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname.
Voor meer informatie:
Health Improvement BV Postbus 96  2040 AB  Zandvoort  T. 023 5731835 / 06 54323689
E. info@healthimprovement.nl   

     > Terug naar top

 
 
 
 

Pulsors in de schoonheidssalon
Pulsor ervaringen
ANBOS Workshop 2007
Meer over Pulsors...
Pulsor Balance
Pulsor opleiding
Pulsor soorten

     > Vorige
     > Terug naar home