Gezondheidstechniek & Uiterlijke verzorging
Om je gestelde doelen te bereiken stellen we op ambachtelijke wijze een costum made ayurvedische schoonheidsbehandeling samen die bestaat uit o.a. massagetechnieken, pulsorbehandelingen, infraroodbehandeling, aromatherapie, kleurentherapie, mironglas hotstonemassage, lymfedrainage, detox, voedingsadvies, ontspanningsoefeningen en bewegingsvormen.
Het doel is je lichaam en geest zo goed mogelijk in balans te brengen en te houden. Dit geeft doorgaans directe ontspanning, meer energie, welzijn en levensvreugde.

Ayurveda heeft een holistische opvatting over gezondheid. Het stelt dat de mens als deel van het universum is opgebouwd uit dezelfde elementen als de natuur: vuur, aarde, lucht, water en ether. De Tridosha (de theorie van de drie elementen) is de basis van de Ayurveda. De drie dosha’s zijn vata (lucht), pitta (vuur) en kapha (water). Vata is gelokaliseerd onder de navel, in de urineblaas, het bekkengebied, de darmen, de benen, de dijen en de botten. Pitta bevindt zich tussen hart en navel, in de navel zelf, de maag, het bloed, het plasma, de huid. Kapha zit in de borst, de keel, het hoofd, de gewrichten, de neus. Vata staat voor ‘vernietiging’, pitta voor ‘handhaving’ en kapha voor ‘groei’. Wanneer de drie dosha´s in evenwicht zijn, houden ze het lichaam fit en sterk. Een verstoring van het evenwicht (een toe- of afname van een van de dosha´s) leidt tot verschillende kwalen. In andere medische systemen wordt elke onevenwichtigheid in het lichaam hersteld met intern en extern gebruik van natuurlijke middelen, in de vorm van medicijnen of andere therapieën. In Ayurveda wordt de fysieke gezondheid beschouwd als slechts een deel van de totale gezondheid: geestelijke en spirituele gezondheid vormen de rest. Ayurveda - met de tridosha-theorie – behandelt lichaam, geest en ziel. Alle Ayurvedische therapieën verbeteren in het algemeen de gezondheid door de giftige stoffen uit het lichaam te halen en de immuniteit te verhogen. Deze therapieën bestrijden niet alleen maar een ziekte maar verjongen het lichaam. Uitwendige behandelingen en massages spelen een grote rol bij de handhaving van een goede gezondheid en bij helende therapie. Massage werkt op het hele lichaam, maakt de spieren krachtiger, verbetert de bloedsomloop, hersteld vermoeid spierweefsel, verwijdert giftige stoffen en vet. Bij vrouwen heeft massage een gunstige uitwerking op de huidskleur, lichaamshouding en voeding op het innerlijk. Regelmatige massages beschermen het lichaam tegen ziekten, stoppen voortijdig ouder worden en peppen de huid op. Ze geven verlichting bij stress en helpen ter ondersteuning van een lang en gezond leven.

Ook (top)sporters(sters) komen tot betere prestaties en sneller herstel!

  • Gesprek & werkwijze
Bij een eerste ontmoeting ontstaat helderheid over je achtergronden en doelstellingen.
Het samenstellen van je persoonlijk programma wordt bepaald door je eigen lichaam. Via een Acu-Pulsor (= Pulsorpendel) geeft je eigen energieveld duidelijk aan wat noodzakelijk is om de balans in je lichaam te helpen herstellen.

Een persoonlijk programma kan bestaan uit een Pulsorbehandeling, andere natuurlijke behandelmethoden, voedingsadvies, aanvullingen op voeding, reiniging van het lichaam, ontspanningsoefeningen en lichaamsbeweging.

Eigen verantwoordelijkheid en het verbeteren van het zelfhelend vermogen van het lichaam liggen mede ten grondslag aan kwaliteit van leven.

     > Terug naar top


  • PULSOR® BALANCE
Pulsors brengen je lichaam in balans.
Over het algemeen vormen Pulsors de basis van iedere behandeling.
Pulsors bevatten kristallen met natuurlijke trillingen waaruit je lichaam ook is opgebouwd.
Ze onderscheiden zich als gezondheidsproduct doordat ze in stressvolle situaties niet afschermend werken, maar ze je eigen energieveld versterken.

Pulsors kunnen op je lichaam gedragen worden, balansvelden crëeren op kantoor en thuis, en ingezet worden voor behandeling.

Tijdens een behandeling kan er afhankelijk van wat er vanuit het energieveld van je lichaam wordt uitgetest buiten een Pulsorbehandeling ook gebruik gemaakt worden van o.a. ayurveda, acupressuur, jin shin jyutsu, massagetechnieken, magneetveld-, kleuren-, infrarood-, zuurstof-, inversion-, aroma-, edelsteen-, radio biology-, en bloesem behandeling.
Je lichaam wordt hierdoor zonder te manipuleren op een natuurlijke wijze in balans gebracht.

     > Meer (over PULSOR® BALANCE)
     > Terug naar top


  • Voedingsadvies
Er kan een persoonlijk voedingsprogramma worden samengesteld.

Energierijke voeding en suppletie is een belangrijke basis voor gezonde cellen en vitaliteit.

De voedingswaarde van een product is bepaald door de noodzakelijke behoefte van je lichaam.
Wat voor de een goed is kan voor een ander belastend zijn.

Normalisatie van je lichaamsgewicht is een gevolg van de voeding die noodzakelijk voor je is.

     > Terug naar top


  • Reinigingsadvies
Als je lichaam van binnen gereinigd is (je organen zoals lever, nieren en darmen) kan het gemakkelijker voedingstoffen in de cel opnemen en afvalstoffen verwijderen.
Je voelt je dan veel energieker en meer ontspannen.

Je lichaam kan zowel mentaal, emotioneel als fysiek opgeruimd worden.
Blokkades kunnen ontstaan zijn door verkeerde voeding, negatieve gedachten, stress, traumatische ervaringen en een vervuilde leefomgeving (bijv. elektro magnetischestraling en chemicalien)


     > Terug naar top


  • Ontspanningsoefeningen
Regelmatig toepassen van ontspanningsoefeningen zorgen voor meer focus en eigen verantwoordelijkheid in je dagelijks leven. Hierdoor kom je lichamelijk en geestelijk meer in balans, waardoor je beter om kunt gaan met de gebeurtenissen van alledag.

     > Terug naar top


  • Lichaamsbeweging
Remy Draaijer stelt al meer dan 20 jaar bewegingsprogramma’s samen.

Een evenwichtig bewegingsprogramma bevat vijf fitness pilaren: spierkracht, spieruithoudingsvermogen, hart-ademhalings -
uithoudingsvermogen, flexibiliteit, motoriek en fijnmotoriek. Vooral plezier in bewegen en respect voor je zwakke schakels in je lichaam staan centraal.

Een persoonlijk bewegingsprogramma ondersteunt de weg naar meer balans.
  • Zie ook kopje 'Personal Trainer' op de homepagina.

     > Terug naar top


  • Programma op maat
Een programma op maat bestaat uit een combinatie van pulsortoepassingen, natuurgerichte behandelwijzen en middelen, voedingsadvies, reinigingsadvies, ontspanningsoefeningen en lichaamsbeweging specifiek afgestemd op jouw energie.

Er kan tijdens een consult natuurlijk ook gekozen worden uit een of meerdere van bovengenoemde disciplines.

     > Terug naar top

  • Vergoeding verzekering
Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die de consulten geheel of gedeeltelijk vergoeden.

Wij zijn aangesloten bij Stichting RING.

Kosten per 60 minuten: € 95,00

     > Terug naar top

 
 
 
 

Gesprek & werkwijze
PULSOR® BALANCE
Voedingsadvies
Reinigingsadvies
Ontspanningsoefeningen
Lichaamsbeweging
Programma op maat
Vergoeding verzekering

     > Vorige
     > Terug naar home